top of page
Amuletter & Talisman

Amuletter & Talisman

Handgjorda enligt tradition

Amuletter och Talismaner har använts i alla tider och kulturer i olika former. De skapas för olika ändamål som exempelvis hälsa, välgång, kärlek, tur och beskydd. Styrkan kommer delvis ifrån det material de är gjorda av, de bilder och symboler som ristas in men främst av den intension de laddas med.

Här i Sverige var det vanligt att skydda sig eller avvärja det onda med hjälp av olika föremål som exempelvis Ellakors, vådastål, dyvelsträck eller olika örter och växter. Tibast och vänderot var vanligt förekommande. Man har även hittat olika myntliknande amuletter av silver, koppar och guld med ingraverad runskrift eller magiska symboler.   

 

Vissa amuletter var ett skydd mot trolldom, sjukdom och andra olyckor men även för att bringa tur.

Idag kan en amulett bestå av flera olika föremål.

Traditionen lever kvar hos många.

 

Talisman har en liknande funktion och består också av olika föremål. Det är vanligt med olika magiska och helgade tecken som i sig själv bär en viss kraft men kan laddas och användas för en mängd olika situationer och ändamål.

Min populäraste och egen favorit är de små magiska glasflaskorna jag fyller med olika material beroende på syfte. De kan lätt bäras på sig, i fickan eller varför inte i behån.

För att skapa en unik amulett eller talisman behöver jag viss information ifrån dig samt veta vad du har för önskemål och behov.
Alla mina produkter är personliga och skapas endast på beställning.

 

Trollflaskor
bottom of page